Hevige woningbrand in Nieuwe Kassei, bejaarde vrouw gewond (+ foto's)

Op de Nieuwe Kassei in Hekelgem heeft een hevige brand woensdag rond 14.30 uur een woning in de as gelegd.

Het gaat om een tweede woning achter de losstaande garage van de eerste woning. De brand zou vermoedelijk ontstaan zijn in een ruimte tussen de garage en de keuken.

Bewoonster Justine De Nil (79) liep lichte brandwonden op aan de onderarm. De vrouw verkeerde ook in shock. Een MUG-team van het OLV Ziekenhuis Aalst verzorgde haar eerst ter plaatse en bracht haar dan naar het ziekenhuis. Ook haar schoondochter was zwaar aangeslagen.

Toen de brand ontstond, was de bejaarde vrouw buiten aan het praten met haar schoondochter. Bij het opmerken van de brand renden ze naar de buurvrouw, die de hulpdiensten belde.

Brandweerposten uit Asse, Opwijk, Aalst en Ninove kwamen ter plaatse, maar de vlammen sloegen toen al metershoog uit het dak. Het blussen en nablussen nam ruim een uur in beslag.

De kleine woning, die bestaat uit een leefruimte, een slaapkamer, een keuken en een sanitaire ruimte, is totaal verwoest. Ook de garage en een aanbouw van de buren liepen schade op, maar dat zijn geen bewoonde ruimtes.

De zoon van Justine, Philip Plas, was op het ogenblik van de brand aan het werk in Brussel. Hij arriveerde na een uur.

Burgemeester Walter De Donder en OCMW-voorzitter Els Van Nieuwenhove kwamen zich vergewissen van de toestand. De getroffen bewoonster zal worden opgevangen door haar zoon.

De Nieuwe Kassei werd tijdens de bluswerken afgesloten voor doorgaand verkeer.