Davy De Coninck is nieuwe eigenaar Zotskap Teralfene

Davy De Coninck (40) uit Teralfene is de 27ste eigenaar van het legendarische kunstwerk de Zotskap van Teralfene van Patrick Van Craenenbroeck.

De Zotskap werd zoals ieder jaar op de zondagavond van Teralfene Kermis verkocht aan de meestbiedende door ‘veilingmeester’ Marc Geeraerts, voorzitter van de fanfare Sint-Cecilia van Teralfene. De opbrengst gaat telkens naar de kas van de fanfare.

De winnaar mag het beeld slechts één jaar op zijn kast zetten, maar krijgt na dat jaar als herinnering wel een bronzen afgietsel van het beeld.

De prijs werd op minder dan tien minuten boven de drieduizend euro gejaagd door Jean-Pierre De Bolle, Jan Verhavert en Ute De Putter.

Na een korte pauze zette de tactische strijd om het hoogste bod zich voort tussen Geert en Erna Note-Van den Borre, Davy De Coninck en Geert Baeyens.

Het was uiteindelijk fotograaf Davy De Coninck die het laken naar zich toe trok met een bod van 3.850 euro, iets minder dan het absolute record van 4.000 euro dat gedeeld wordt door Dirk De Reuze en Tim Herzeeel.

Davy is fotograaf van bedrijfsfeesten, evenementen, communie- en trouwfeesten (www.jwdpictures.be)