Afdeling Unizo Affligem-Liedekerke van start

In Liedekerke werd donderdagavond de nieuwe Unizo-afdeling Affligem-Liedekerke boven de doopvont gehouden. Elf bestuursleden uit Affligem en Liedekerke waken er voortaan mee over de netwerking en samenwerking tussen de lokale handelaars.

Unizo telt in Liedekerke tachtig leden en zeventig leden in Affligem. Unizo Affligem werd twee jaar geleden al opgericht, maar had het moeilijk om een regelmatige lokale werking uit te bouwen.

‘Een gezamenlijke afdeling moet zorgen voor een betere schaalgrootte’, zegt Geert Timmermans uit Liedekerke, tevens de nieuwe voorzitter van de afdeling. ‘Het is de bedoeling om positief samenwerken tussen de handelaars te bevorderen.’

Dat was ook de boodschap van Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van de ondernemersorganisatie en het gezicht van Unizo, die de nieuwe afdeling succes kwam wensen.

Liedekerke kende de voorbije twee legislaturen een gemeentelijke ondernemersraad, maar die bloedde al enkele jaren geleden dood.

‘Nochtans hebben we voor onze handelskernversterkende initiatieven feedback en overleg met de handelaars nodig’, zegt schepen van Lokale Economie Johnny Van Droogenbroeck (SP.A).

Ook in Affligem stierf Ondernemend Affligem een stille dood. Schepen Belinda Everaert (N-VA) nam daarom enkele maanden terug zelf het initiatief om een nieuwe adviesraad voor de lokale economie in het leven te roepen, intussen omgedoopt tot ’t Huis van de kommersant, het huis van alle Affligemse zelfstandigen.

Beide schepenen hopen dan ook op een vlotte samenwerking en input van de nieuwe Unizo-afdeling.