Voormalige Patridge wordt feestzaal-hotel The New Fox

Restaurant Brasserie Hotel Affligem (de vroegere discotheek The Patridge) is overgelaten aan Frederic en Majlinda van The New Fox. Roger De Grom, die binnenkort 70 wordt, en zijn vrouw Carine gaan met pensioen.

Het gebouw werd in 1979-1980 opgetrokken en uitgebaat als discotheek The Patridge. In 2007 werd de zaak omgevormd tot hotel-restaurant.

In 1971 ging Roger De Grom, beenhouwer van opleiding, in Hekelgem van start met El Gringo. Een discotheek die de concurrentie aanging met de Grote en de Kleine Beer en ’t Moisken. Aanvankelijk was de zaak enkel in het weekend open maar dat groeide tot vijf dagen in de week, telkens tot ’s morgens 6 uur.

Werken

‘Onze klanten waren vooral Brusselse Vlamingen en mensen uit de Rand,’ herinnert Roger zich. Roger werkte hard en graag want hij had ook nog een restaurant in de Stationsstraat in Aalst (De Mirage), Het Rozenhof in Sint-Amands en een discotheek in Nieuwpoort (De Sloep). ‘Ik reed elk jaar zo’n 100.000 km bij elkaar,’ zegt Roger.

Zowel in de discotheek, het restaurant als het hotel passeerden vele grote en kleine vedetten, sportlui en zelfs internationale sterren. U leest er meer over in ons eerste nummer van Goeiedag.

Opening

Majlinda Gini en Frederic Hoffman van The New Fox openen feestzaal-hotel The New Fox al op 2 en 3 januari met een grote discoparty ter gelegenheid van de eerste werkdag. Het hotel (met 19 kamers) blijft bestaan maar het restaurant verdwijnt om plaats te maken voor een feestzaal voor alle feestelijke gelegenheden.

‘Wij wensen Majlinda en Frederic het allerbeste,’ zeggen Roger en Carine in koor. Wat Roger in de toekomst gaat doen, weet hij echt nog niet.