Wilde achtervolging eindigt in crash

Bij een politiecontrole in Grimbergen kwam het vannacht tot een wilde achtervolging die eindigde in een crash in Kampenhout.

Afgelopen nacht om 00.30 uur merkte de politie op de Beigemsesteenweg te Grimbergen een verdacht voertuig van het merk Seat met Franse nummerplaat met 5 inzittenden op.

Toen de interventieploeg tot controle wilde overgaan, reed het verdacht voertuig aan hoge snelheid weg richting Meise.

Via de A12, de binnenring en vervolgens de E19 richting Antwerpen nam het voertuig de afrit Zemst. Tijdens deze achtervolging kwam het meermaals in aanraking met het achtervolgende politievoertuig.

Uiteindelijk reed het voertuig zichzelf blok op een talud in Kampenhout. De bestuurder bleek iemand van de streek te zijn, die bij de politie bekend stond. Hij werd gearresteerd. Tot grote verbazing van de politie bleken de andere inzittenden vrouwen te zijn en vergezeld van een minderjarige.

Het voertuig werd bij de crash flink beschadigd, maar de inzittenden waren niet gewond. Ook het Grimbergse politievoertuig liep schade op tijdens de achtervolging en één politieman raakte licht gewond tijdens de arrestatie.

Tijdens de achtervolging werd er hulp ingeroepen van de politiezones VIMA, KASTZE en Zaventem.

De reden voor de helse vlucht is nog niet duidelijk. Betrokkene werd na verhoor en na contact met het parket Brussel niet ter beschikking gesteld.