Twee nieuwe voertuigen voor politie TARL

De lokale politie Tarl (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) kreeg vandaag de sleutels van twee nieuwe voertuigen.

Het gaat om twee Volvo’s V40.

Het eerste voertuig, voorzien van politiestriping, sirene, lichtbak en andere toeters en bellen, is bestemd voor de verkeersdienst. Het wordt gebruikt voor acties van het verkeersteam, zoals interceptie en ondersteuning tijdens alcohol- en verkeerscontroles.

Het tweede voertuig is een anoniem voertuig dat zal gebruikt worden door de korpsleiding tijdens hun permanenties en wachtbeurten. De ombouw aan dit voertuig is beperkt tot onder meer een sirene en blauw licht.

De voertuigen kosten 29.357 euro en 23.710 euro (btw in) en werden aangekocht via het raamcontract van de federale politie. Ze werden geleverd door garage D’Hondt uit Aalst. De ombouw gebeurde door Somati in Erembodegem.

De nieuwe auto’s vervangen bestaande voertuigen die afgeschreven zijn.