Carnavalwagens bouwen bij Baka Chalets

Het schepencollege van Aalst heeft een oplossing voor de carnavalsgroepen die hun loods aan de carnavalshallen op 27 april 2016 in de vlammen zagen opgaan.

Het schepencollege ging, na verschillende locaties te hebben bezocht en onderzocht op hun geschiktheid en haalbaarheid, akkoord om een loods te huren aan het Wijngaardveld. Er wordt nu onderhandeld met de eigenaar.

De stad wil tijdelijk een deel van de loods huren van Chalets Baka. Er moeten wel nog aanpassingswerken gebeuren in functie van de brandveiligheid, zo onder meer de elektriciteit, de compartimentering en de signalisatie. De stad zal die kosten voor haar rekening nemen.

“We moeten daar inderdaad investeren om het gedeelte dat we afhuren brandveilig te maken. De voorwaarden van onze brandweer zijn terecht heel streng, zodat we onszelf ook die maatregelen opleggen. We moeten echter de groepen helpen en ervoor zorgen dat ze tegen oktober kunnen beginnen aan de bouw van hun praalwagen”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

Bij de brand in de carnavalswerkhallen verloren 10 groepen hun standplaats : Dest/Goe Schief, De Zoipers, De Toerenbiejoekes, De Zwiejtzoel’n, De Zwiejtollekes, De Loizemaanen; Zwisj, De Zjieverleppen, Geschalotterd en ’t Es Er Oever/ ’t Es Om Zjiep.

Deze 10 groepen wordt nu de mogelijkheid geboden om tijdelijk hun onderkomen te nemen in de loods waar thans nog Chalets Baka is gehuisvest, vanaf het ogenblik dat de loods hiervoor zal zijn ingericht.

De loods wordt gehuurd tot de hallen weer zijn opgebouwd. Aangezien de loods ligt op een industrieterrein blijft het een tijdelijke oplossing om de getroffen groepen te helpen tot wanneer zij naar de hallen terug kunnen.