Nieuw bouwproject Werfplein krijgt nu al kritiek

De Carglass-site in Aalst krijgt mogelijks een doorgang naar de Molenstraat. Er zijn plannen getekend voor appartementsblokken en kantoren. Het dossier werd besproken op de Gecoro en krijgt nu al kritiek.

De Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon ziet het niet zitten want het historisch waardevolle Huis Gheeraerts in de Vaartstraat moet dan worden afgebroken.

“Het neoclassicistisch herenhuis van drie bouwlagen uit het midden van de 19de eeuw is niet wettelijk beschermd maar staat wel vermeld op de Inventaris Onroerend Erfgoed Vlaanderen”, zegt Luc Van Der Helst van VVAK.

“Het huis zou plaats ruimen voor een modern kantoorgebouw, dat ‘Solidariteit voor het Gezin’ zal gebruiken. Ter vervanging van het gekende Carglass-complex voorzien dezelfde bouwpromotoren aan de Werf de oprichting van een aantal nieuwe woonblokken. Deze zouden in hoogte het nieuw administratief centrum aan het Werfplein evenaren of zelfs overtreffen. Architect Stéphane Beel tekende al ontwerpen.”