Cargo Alosta is eerste Aalsterse fietskoerier

De eerste Aalsterse fietskoerier is geboren. Guy Teerlinck rijdt sinds deze week rond in hartje Aalst onder de naam ‘Cargo Alosta’ om pakjes snel en milieuvriendelijk rond te brengen met een echte e-bullitt.

Zijn doelpubliek bestaat naast echte bedrijven ook uit winkeliers, kantoren en particulieren. Iedereen kan dus een beroep doen op Cargo Alosta.

Guy wilde na een loopbaan van 40 jaar in de informatica meer gebruikmaken van de fiets, maar zelf fietsen en ze ook herstellen was wel al een paar jaar zijn hobby.

“Nu ik echter tijd zat heb, waarom dan niet nadenken over nieuwe uitdagingen met een link naar de fiets?”, klinkt het bij de Aalsterse fietskoerier.

Samen met zoonlief Senne trok hij begin april richting Kopenhagen. In de Deense hoofdstad fietst bijna iedereen en zijn fietskoeriers dagelijkse kost.

“Mijn idee om fietskoerier te worden kreeg daardoor langzaam vorm. Ook mijn stad Aalst wil inzetten op meer fietsen in het stadsbeeld en Cargo Alosta is voor mij de ideale bezigheid.”

En ook de eerste klant is een feit. “Brasserie Nobel was de eerste klant, en hopelijk volgen er nog veel meer”, aldus Guy.

De prijzen variëren tussen 5 en 8 euro in de binnenstad van Aalst, buiten die zone is de prijs afhankelijk van de grootte, het gewicht en het aantal kilometers.

Wie graag gebruikmaakt van Cargo Alosta, kan terecht op www.cargoalosta.com of kan bellen naar 0473 86 83 82.

Cargo Alosta werkt momenteel samen met De Fietserij en is te vinden op de nieuwe locatie Cimorné in de Alfred Nichelsstraat 14.