Sleep in VB Aspelare

Voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Aspelare eindigde de schoolweek op vrijdag 13 mei niet zoals anders.

In de namiddag ontwierpen ze in groepjes een eigen knikkerbaan die zal gebruikt worden op het schoolfeest. Na een beetje ontspanning en een ijsje verwelkomden  de leerlingen om 18 uur hun ouders, broers en zussen en mochten de 144 gasten  aanschuiven aan de ‘frietotto’. Eens de lekkere frietjes achter de kiezen, konden de ouders met hun kinderen kennismaken met het technieklabo dat opgesteld stond in de turnzaal. Zowel jong als oud toonden veel interesse voor de leuke, leerrijke proefjes en technische snufjes.

Rond 20 uur verlieten de ouders de school want het was tijd om de bedden op te maken voor de nacht. Na heel wat puzzel- en blaaswerk konden de leerlingen zich rond 21 uur in hun klasje nestelen om samen naar een film te kijken. Na afloop nog even gezellig gebabbeld of een strip gelezen en dan bedtijd. Zaterdagochtend genoten de leerlingen van een gezond ontbijt en dan begon het lastige werk: al die veldbedjes en slaapzakken terug in de zakken krijgen. De glunderende gezichten die de ouders zagen toen ze hun kinderen kwamen oppikken, spraken voor zich: slapen op school is keitof!

 

Topartikels editie Ninove-Dender