VIDEO: "Brand net op tijd kunnen inperken"

Aalsters brandweercommandant Wim Van Biesen legt uit hoe de bluswerken aan de carnavalswerkhallen gisteravond verliepen. De spuitgasten konden verhinderen dat alle loodsen uitbrandden.

“Net op tijd hebben we het vuur kunnen inperken”, vertelt Van Biesen aan Kristof Meul. “We moesten voorzichtig zijn, want het gebouw stond op instorten.”

UPDATE 11.30 uur: Intussen doet de stad Aalst er alles aan om snel concrete informatie te verstrekken aan alle betrokkenen.

De rondgang van het parket vindt deze middag plaats om 14 uur. Aansluitend is een multidisciplinair overleg gepland in het administratief centrum. Daar zal de burgemeester samen met de betrokken stadsdiensten, brandweer, politie, en een vertegenwoordiging van de verzekering een actieplan opstellen.

Na de vergadering, ten vroegste om 17 uur, volgt er meer informatie voor de carnavalsgroepen die er gehuisvest zijn. De toegang tot de terreinen blijft afgesloten tot nader order, gelet op het instortingsgevaar. Gevraagd wordt om de site zeker niet te bezoeken vooraleer ze is vrijgegeven.