Bussen wijzigen traject door tunnelwerken Boudewijnlaan

In het kader van de tunnelwerken starten vanaf maandag 14 maart ook rioleringswerken aan de Boudewijnlaan. Dit maakt dat bepaalde buslijnen tijdelijk hun normale traject niet kunnen vervolledigen.

Concreet gaat het om het afsluiten van de doortocht van de Raffelgemstraat, Lindenstraat en Korte Vooruitzichtstraat op de Boudewijnlaan en van de aansluiting van de Oude Gentbaan op de R41.

Hierdoor komen de bediening van wijken Lindenstraat en Biekorfstraat en stadslijn 1 in het gedrang.

Stadslijn 4 zal daarom gedurende de duur van de werken worden aangepast, zodat de vermelde wijken nog steeds kunnen worden bediend. Het aangepaste traject zal als volgt verlopen:

  • Richting ASZ : Komende uit de Asserendries, rechtsaf op R41, om De Biekorfstraat in te slaan. Vervolgens Lindenstraat, Irisstraat , opnieuw Biekorfstraat en zo naar de R41 om dan tot aan ASZ te rijden.
  • Vanuit ASZ : Boudewijnlaan, Biekorfstraat, Irisstraat, Lindestraat, Biekorfstraat, R41 en vervolgens Asserendries

Deze aanpassing wordt¬†tussentijds ge√ęvalueerd naar rijtijd en doorstroming. Door de afsluiting van de Oude Gentbaan wordt de bediening van de Erpestraat door stadslijn 1 tijdelijk opschort.

De reizigers van de betrokken afgeschafte haltes worden verwezen naar de bushaltes op de N9, die bediend worden door alle 90’ers.