Merchtem krijgt eigen Windparlement in april

Op 13 april worden voor- en tegenstanders van windmolens in Merchtem uitgenodigd voor een Merchtems ‘Windparlement’, een debat waarin iedereen zijn mening kwijt kan. Het Windparlement vindt plaats in de Gemeentelijke Feestzaal in Brussegem op woensdag 13 april.

Om 19.30 uur worden alle aanwezigen verwelkomd door burgemeester Eddie De Block. Daarna spreekt Professor Dr. Mark Runacres (van de Vrije Universiteit Brussel) over de te verwachten effecten en de impact op de leefomgeving. Een half uurtje later is er een panelgesprek met interactie uit het publiek.

De leden van het panel zijn: Tie Roefs (Gedeputeerde Vlaams-Brabant voor milieu en duurzaamheid), Prof. Runacres (VUB), Alain De Cré (Voorzitter Natuurpunt Merchtem) en Eddie De Block (Burgemeester). Moderator is Ivan Vanhaecht (voorzitter Merchtemse milieu- en natuurraad).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk