ILvA krijgt award voor vergroenen bedrijfsvloot

De Intercommunale Land van Aalst (ILvA) heeft de Green Truck Award 2016 gewonnen.

Dat is een award vanĀ Truck&Business die deĀ Belgische vloot bekroont die bijzondere inspanningen leverde om te vergroenen. Van Gansewinkel en Hertleer Transport komen respectievelijk op de tweede en de derde plaats.

Het gemeentelijk samenwerkingsverband voor Milieu ILvA zamelt vanuit Aalst (Erembodegem) het huishoudelijk afval in voor 15 steden en gemeenten en probeert dat zo milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk te doen.

Daarbij worden de afvalrondes efficiƫnt opgesteld en continu bijgestuurd, zodat geen kilometers te veel gereden moet worden. Met de inzamelrondes op punt, is een stap verder gezet met de aankoop van vrachtwagens en andere wagens die op aardgas (CNG) rijden.

De wagenvloot wordt systematisch vervangen door CNG-wagens. Om de investering te optimaliseren heeft ILvA samen met Electrabel ook een publiek tankstation voor aardgas gebouwd.

Momenteel heeft ILvA zowel huisvuilwagens en distributievrachtwagens als bestelwagens en personenautoā€™s die rijden op CNG.

Ook de chauffeurs en de planning worden continu bijgestuurd. De chauffeurs kregen een specifieke opleiding om met hun voertuig om te gaan. Zuinig rijden vormt eveneens een aspect van de opleiding.