Ondernemersaward in de prijzen

De Ondernemersaward van de HoGent werd gisteravond in San Diego (V.S.) bekroond als excellent buitenlands programma voor ondernemerschapsonderwijs.

De Amerikaanse vereniging voor ondernemerschapsbevordering USASBE koos de HoGent uit vijf internationale kandidaten. Ze erkent daarmee de Ondernemersaward als een innovatieve bijdrage tot ondernemerschapsonderwijs met grensoverschrijdend potentieel. Het project stimuleert de ondernemingszin van studenten, creëert een positief imago rond ondernemerschap en maakt studenten vertrouwd met ondernemers.

Ruth DeVreese en Anja Cornelis zijn de onvermoeibare bezielers van de Ondernemersaward. In San Diego namen zij het op tegen collega’s uit India, Spanje, Hongarije en Mexico en werden ze als beste geselecteerd door een internationale jury. Als winnaars zullen ze de komende jaren zelf namens de HoGent in de jury zetelen.

De Ondernemersaward voor de meest gebeten ondernemer uit regio Aalst wordt al sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Het is een samenwerking tussen de HoGent, Odisee en de stad Aalst, met financiële steun van het Agentschap Ondernemen. De studenten bedrijfsmanagement spelen daarbij een hoofdrol.

De eerstejaars nomineren gepassioneerde ondernemers met een hart voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hun collega’s van het tweede jaar maken een eerste selectie op basis van voorstellingen door de eerstejaarsstudenten. Het jaarlijkse slotevent rond de uitreiking is in korte tijd uitgegroeid tot hét feest voor ondernemen in Aalst.

Na een nominatie voor de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering in 2014 is de bekroning door USASBE een mooie erkenning voor jarenlang ondernemend onderwijs op de campus Aalst van de HoGent. Op 28 april 2016 wordt de Ondernemersaward voor de vijfde keer uitgereikt.