167 extra kinderopvangplaatsen in Aalst

Aalst kan 167 extra plaatsen gesubsidieerd krijgen voor kinderopvang. In Aalst zijn er momenteel 1.147 plaatsen.

‘De Stad Aalst nam zijn regierol op en berekende waar in de stad en deelgemeenten de nood aan extra kinderopvang het hoogst is, rekening houdend met binnenkort te realiseren woonuitbreidingen’, vertelt schepen voor Gezin en Kinderopvang Iwein De Koninck (CD&V).

‘Op amper 2,5 maanden tijd contacteerde onze dienst verschillende potentiĂ«le initiatiefnemers en wist zo maar liefst 318 mogelijke nieuwe kindplaatsen te verzamelen. Van deze dossiers kregen we vandaag vanuit Vlaanderen een bevestiging voor 167 toegezegde gesubsidieerde plaatsen.’

‘Daar bovenop worden nog 39 bestaande gesubsidieerde plaatsen omgezet naar plaatsen met een plussubsidie om tegemoet te komen aan gezinnen die hier omwille van hun sociale situatie nood aan hebben.’