'Hopmarkt 50' wordt werkplek voor ondernemers

Er komt een Bar d’Office in het tweede paviljoen van de Hopmarkt in Aalst. Zo krijgt ook de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen een locatie voor co-working.

Concreet wordt het gebouw een werkplek waar zelfstandigen en werknemers ruimte kunnen huren als uitvalsbasis voor hun onderneming.

Het tweede stadspaviljoen krijgt de roepnaam ‘Hopmarkt 50’. Het wordt een Bar d’Office overdag, een locatie voor tentoonstellingen, seminaries en evenementen na kantooruren.

De opmaak van het businessplan, in opdracht van het AGSA, gebeurde door het consultancybureau Rebel Group uit Antwerpen. Na ruime marktanalyse werd door het bureau een dubbele combinatie voorgesteld: overdag Bar d’Office, ’s avonds is de ruimte af te huren voor evenementen, recepties en tentoonstellingen.

In de Bar d’office kan men gebruik maken van internet en vergaderaccommodatie, en tegelijk contact maken met andere ondernemers. Eerdere initiatieven in Antwerpen, Ieper, Mechelen, Leuven en Turnhout, leren dat co-working aan starters naast een werkplek, vooral synergiĂ«n oplevert: gedeeld enthousiasme, interessante contacten en creatieve ideeĂ«n en zelfs professionalisme en samenwerkingen.

Gwen Vreven, directeur AGSA is enthousiast. ‘Met Hopmarkt 50 creĂ«ren we een inspirerende omgeving voor ondernemers, starters of events in het hart van de stad. We zijn dan ook tevreden dat we met de steun van Bar d’office als AGSA kunnen toetreden tot een netwerk van meer dan 10 soortgelijke locaties in Vlaanderen en Brussel.’

Het AGSA maakt de komende maanden verder werk van het concept, de website en de verdere inrichting. Reservaties of informatie omtrent tarieven kunnen gevonden worden op de website van het AGSA.