Studenten Odisee Aalst op stage naar buitenland (+ video)

De examens op de Odisee hogeschool in Aalst zijn gedaan. Enkele studenten veertrekken op stage. Drie studenten Medical Management Assistant van de opleiding Office Management gaan naar Malta en Zuid-Afrika.

Jessie Van der Biest: ‘Ik ga naar Malta en ga daar vier maanden stage lopen. Van zodra ik wist dat ik stage ging lopen in Malta, zocht ik filmpjes op YouTube van mensen die er op reis gingen. Ook mijn familie kwam in actie en verzamelde reisgidsen.’

‘Ik downloadde zelfs een taal app voor mijn smartphone om het Maltees te leren. Ze kunnen er Engels praten, maar ik wil me kunnen aanpassen en integreren, zelfs al is het maar voor een stageperiode.’

‘Het Maltees heeft geen gelijkenissen met een andere taal die ik ken, dus het gaat voorlopig nog moeizaam. Ik heb samen met mijn mama en zus een Facebookgroep opgericht zodat ik mijn buitenlandse ervaringen kan delen met familie en vrienden’.

Alleen maar goede verhalen gehoord

‘Wij gaan naar Zuid-Afrika. We gaan eerst vier weken studeren aan de universiteit in Kaapstad en dan lopen we acht weken stage in de grote schuurhospitaal’, zeggen Jolien Wellekens en Ine De Gallan.

‘Ik heb alleen maar goede verhalen gehoord van mensen die een buitenlandse stage deden, dus ik dacht: waarom zou ik het zelf niet proberen?’, zegt Ine.

‘Ik ga in een ziekenhuis werken als Medical Management Assistant. We gaan er dus patiënten begeleiden, de agenda beheren van artsen, patiënten inschrijven en opvolgen. Ik ben ook benieuwd hoe anders de job invulling is in Zuid-Afrika buiten hier in België’.

Jolien deed ook haar voorbereidingswerk: ‘Ik zocht veel op: over de universiteit, het weer, het eten, hoe de cultuur is, wat er te bezichtigen is. Want het is een unieke kans zo een stage. We gaan er zeker meer doen dan alleen studeren’, lacht de studente.

‘Ik vind dat het iets is dat ik voor mezelf moet doen. Kijken hoe ik nu in het leven sta, zelfstandiger worden, assertiever worden, ervaring opdoen en een andere cultuur leren kennen’.