Jarige Concordia in plechtig moment

De Koninklijke Muziekmaatschappij Concordia mag een heel jaar lang zijn 150ste verjaardag vieren. Het startschot werd al gegeven met de voorstelling van ‘Madame Jeanne’, het biertje dat speciaal voor deze gelegenheid werd gebrouwen voor het jubileumjaar, en het voorstellen van het programma.

Madame Jeanne, Jeanne Van Ginderachter, die haar naam schonk aan het biertje is erevoorzitter van Concordia maar was verhinderd door ziekte. Voorzitter Marc Vanderstraeten verwelkomde alle gasten op de plechtige academische zitting in de raadzaal van het gemeentehuis.

Feestleider Pieter Vercauteren schetste de rijke geschiedenis van de Koninklijke Muziekmaatschappij. Schepen van cultuur David De Valck schetste de niet te onderschatten sociale rol die Concordia in Merchtem heeft gespeeld.

Het klarinettenensemble zorgde voor een fraaie muzikale noot. Concordia had nog twee sprekers, en niet van de minste, in petto: Luc Derison, voorzitter van Vlamo Vlaams-Brabant, en gedeputeerde Tom Dehaene. En daarnaast was het vooral Madame Jeanne die de tongen losmaakte na het lange stilzitten en luisteren.

Nu toch al meegeven dat je op 8 februari in zaal ’t Vijverdal kan gaan luisteren naar een prachtig aperitiefconcert.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk