Een stripverhaal maken met Bart Vantieghem

De leerlingen en leerkrachten van het zesde leerjaar van de basisschool Sint Aloysius te Ninove kregen op vrijdag 23 januari Bart Vantieghem op bezoek. Bart Vantieghem is bekend als cartoonist.

Zijn prenten zijn te vinden in de Nederlandstalige media. De jeugd kent hem vooral als illustrator van de boeken van Marc de Bel. Tekenaar Bart Vantieghem begeleidde de leerlingen bij het maken van een stripverhaal.

De dag begon met een brainstorm. Wat was de leerlingen het meest bijgebleven van de voorbije jaren op de basisschool? Iemand die had overgegeven op zijn rapport, iemand die per ongeluk werd opgesloten op toilet, er was er zelfs eentje die tijdens de speeltijd al eens een slak had opgegeten.

Iedereen kreeg de kans om een leuke anekdote te vertellen. De leukste thema’s werden geselecteerd en elke leerling koos een thema om te tekenen. De tekenaar kwam langs om praktische tips te geven en voorzag iedere prent van tekst.

Toen iedereen klaar was, werden de prenten gebundeld en chronologisch geordend. Iedereen verzamelde rond de tekenaar om het resultaat te bewonderen. Prent voor prent werd het verhaal verteld.

De ouderraad zal dit stripverhaal kopiëren en op het einde van het schooljaar zal elke leerling een exemplaar krijgen als herinnering aan hun jaren in de basisschool van ‘t College.

‘Met dit initiatief willen we de interesse in boeken vergroten. We genoten daarom de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Voor ons was het alvast een geslaagd project dat we graag herhalen’, aldus Annelies Lievens en Kristien Van Muylem namens de ouderraad.

Topartikels editie Ninove-Dender