OCMW Aalst start met winternoodplan

Met de eerste vorst en sneeuw in het land activeert OCMW Aalst vanaf vandaag het winternoodplan.

Dat betekent dat het OCMW en de sociale partners klaarstaan om hulp en onderdak te bieden aan de hulpbehoevenden die dagelijks de koude moeten trotseren.

‘Met de winter aan de deur en de eerste koude nachten in het verschiet, hebben we het winternoodplan afgekondigd’, zegt OCMW-voorzitter Sarah Smeyers.

‘Hiermee kunnen we de mensen hulp bieden met noodopvang, krijgen ze een warme maaltijd en kunnen ze overdag terecht in de lokale dienstencentra.’

Het winternoodplan voorziet in verscheidene maatregelen om hulp en onderdak te bieden. In samenwerking met het Centrum Algemeen Welzijnswerk en de politie organiseert het OCMW onder andere noodopvang voor daklozen en mensen met een slechte huisvesting.

De noodopvang is mogelijk op vriesdagen. Stijgt de temperatuur weer boven het vriespunt, dan kunnen de mensen vrijblijvend nog drie dagen van de opvang gebruik maken.

Wie dat wil, kan uiteraard steeds een beroep doen op de hulpverlening om te werken aan een permanente oplossing voor zijn of haar situatie.