Superpatrouillehond King met pensioen

De politie van Aalst is sinds 19 november drie nieuwe patrouillehonden rijker. De honden Punch, Figo en Obi slaagden, samen met hun geleiders, in het examen als patrouillehond na een intensieve opleiding die eind augustus startte.

Het slagen in de opleiding van Figo betekent dat King kan beginnen aan zijn welverdiende pensioen na een carrière van 9 jaar trouwe dienst.

Nico, zijn hondengeleider, vertelt met een dubbel gevoel over het pensioen van King. Nico volgde destijds de allereerste officiële cursus patrouillehondgeleider die werd gegeven op de Oost-Vlaamse politieschool.

‘Ik ben blij dat ik kan beginnen werken met Figo, maar ik heb zodanig veel met King meegemaakt dat het toch wel wat wringt. Maar King wordt nu binnenkort 11 jaar dus hij heeft zijn pensioen dubbel en dik verdiend’.

‘Hij is zeer sociaal, aanhankelijk, loyaal en kan ook goed om met kinderen. Hij is ook een goede waker thuis. In zijn gloriejaren was hij de vrees van vele pakwerkers. Zo heeft hij in zijn carrière wel 7 pakwerkers op de grond gewerkt, wat een hele prestatie is. Het is een doorzetter, altijd al geweest en dat zal ook zo blijven.’

Voor de hond zijn het zijn laatste werkweken.

‘Wanneer ik hem dan thuis moet achterlaten, treurt hij omdat hij niet goed begrijpt waarom hij moet thuis blijven na zoveel jaren trouwe dienst. Je moet weten dat hij meer dan 7 jaar operationeel was heeft en dus altijd gewoon was om samen met mij te gaan werken.’

‘Hij is nog operationeel tot eind dit jaar: hij zal nu nog af en toe meegaan met mij om rustig af te bouwen. Vanaf 1 januari 2015 mag hij voorgoed genieten van zijn pensioen en is het aan Figo om in de voetsporen van King te treden’