127 vrachtwagens storten beton voor parking

 

De betonstort van de funderingsplaat van de ondergrondse parking heeft gisteren voor een drukte van jewelste gezorgd in en rond de Grote Markt. Deze belangrijke mijlpaal voor de werken ging gepaard met het storten van liefst 1.400 m3 beton dat door liefst 127 vrachtwagens werd aangevoerd. Die moesten om het beton vloeibaar te houden voordraaien. Dat gebeurde buiten het centrum om de hinder te beperken. De betonstort zelf gebeurde tussen 5 en 20 uur. In de Markstraat, aan de achterzijde van het stadhuis, en in de Bergstraat werden pompen geïnstalleerd. Daarna moest het beton nog helemaal worden gladgestreken, een werkje dat voorbije nacht nog tot 4 uur zou duren. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, werden er in samenspraak met de aannemer en de verkeerspolitie omleidingen georganiseerd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise