Heemkring legt ‘knoop in zakdoek’

De Merchtemse Heemkring Soetendaelle start een nieuw project ‘Het geheugen van Merchtem’ genoemd. Met dit project wil de heemkring herinneringen uit het verleden in kaart  brengen en inventariseren. Er wordt gewerkt met thema’s en als eerste thema werd ‘De Groot-Merchtemse oudstrijder van wereldoorlog 1’ gekozen.

De heemkring zoekt mensen die doodsprentjes, diploma’s, foto’s, verhalen, schilderijen, brieven, kaartjes, dagboeken … hebben liggen en nodigt hen uit die voorwerpen of documenten te laten inventariseren en/of inscannen. De heemkring zoekt alles uit Brussegem, Bollebeek, Hamme, Merchtem, Ossel, Oppem en Peizegem met het oog op een publicatie.

Om alles in goede banen te leiden organiseert de heemkring een inventarisatiedag op 23 augustus 2017, de dag van de Merchtemse jaarmarkt. Iedereen is welkom in het August De Boeckhuis (Reedijk 1) tussen 10 en 15 uur. Meegebrachte documenten of voorwerpen kunnen, in overleg, worden ingescand of gefotografeerd , zodat de eigenaar zijn/haar stukken terug mee naar huis kan nemen.
Verdere info of voor wie een afspraak wil maken: www.soetendaelle.be, of 052/37.10.75 van Hedwig Vertonghen (voorzitter Heemkring Soetendaelle)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk