Paasworp lanceert reconversieproject ‘4 Fonteinen’

De echte lancering van het reconversieproject ‘4 Fonteinen’ in de kanaalzone zit er deze maand aan te komen. Dit gaat gepaard met een aantal evenementen. Zo is er nu zondag al een Paasworp op de locatie van de nieuwe woonbuurt. Op 26 april start de verkoop van de woongelegenheden met een heuse ‘sky-watch’.

Met ‘4 Fonteinen’ krijgt het reconversieplan voor de Vilvoordse kanaalzone opnieuw vaart. Appartementen in verschillende groottes en met ruime terrassen, eengezinswoningen met tuin, lofts met zicht op het kanaal en een groene omgeving.

Het project voorziet 950 kwaliteitsvolle en gevarieerde woongelegenheden op een unieke plek: de gewezen site van Molens De Vaert.

‘Een oude vervallen industriële site wordt een hedendaagse, kwalitatief hoogstaande zone voor bewoning met voldoende oog voor ontspanningsmogelijkheden en kleine buurtwinkels maar ook met een buurtplein, veel groen, een crèche en zelfs een school’, zegt projectdirecteur Kris Vriesacker.

‘Ook de oude kruitfabriek maakt er deel van uit. ‘Die wordt mogelijk gedeeltelijk gerenoveerd en opgenomen in het project.’

‘t Sas

In het najaar worden de werken voor de eerste fase van het project opgestart. Die eerste fase kreeg ’t Sas als naam. Het ligt rechtover het park Drie Fonteinen en grenst aan het nieuwe plein. ‘Later komt er vanaf dit plein nog een voetgangersbrug over het kanaal naar het park.’

4 Fonteinen wil de lancering van een dergelijk ambitieus project niet ongemerkt laten voorbijgaan en organiseert daarom een aantal evenementen. Op 4 april worden de plannen op de website geplaatst.

Op zondag 6 april, van 10 tot 13 uur, is er een Paasworp op de locatie van de nieuwe woonbuurt. Naast de Paashaas die gul is met chocoladen eitjes is er nog heel wat animatie voor kinderen. Tegelijk krijgt iedereen de kans om de plannen in te kijken. Op 19 april worden de prijzen gelanceerd op de website. Die verschillen naargelang de woongelegenheid.

Op 26 april start de verkoop van de woongelegenheden. Die dag wordt er ook een ‘sky-watch’ voorzien: je kan hoog de lucht in om het hele gebied te overschouwen.

De site die ontwikkeld wordt is 13 ha. groot en maakt deel uit van ‘Watersite’, één van de grootste ontwikkelings- en reconversieprojecten in Vlaanderen. Het project zal de verouderde industriële zone tussen kanaal en Schaarbeeklei en tussen de grens met Brussel en het stadscentrum van Vilvoorde nieuw leven inblazen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise