Molenstraat Beigem mogelijk ook volgend jaar ‘speelplaats’

Het ziet er naar uit dat de leerlingen van gemeentelijke basisschool ’t Mierken in Beigem ook volgend schooljaar de Molenstraat zullen inpalmen.

Omdat het aantal leerlingen de pan uitswingt en de school met een plaatsgebrek kampt, diende de straat sinds begin dit schooljaar als bijkomende speelplaats. De verontruste reacties van een klein aantal ouders en buurtbewoners zijn echter snel verstomd.

Basisschool ‘t Mierken heeft zoals heel wat basisscholen in het Grimbergse de laatste jaren te maken met een toevloed aan leerlingen. Het gevolg was dat de speelplaats van zo’n 30 meter op 20 meter veel te klein was geworden voor de zowat 120 kinderen uit het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar.

De gemeente trachtte een oplossing te zoeken voor het plaatsgebrek. Uiteindelijk werd gekozen voor een allesbehalve alledaagse oplossing. De Molenstraat was voortaan over 30 meter extra speelplaats voor de leerlingen van ‘t Mierken. In de voormiddag en in de namiddag wordt de straat tijdens de speeltijd 15 minuten afgesloten voor voertuigen.

Volgens directrice Myriam Eynikel wordt de speelstraat heel positief geëvalueerd.

‘Het is hier sowieso een rustige straat. De enkele bewoners die een beetje nadeel ondervonden hebben zich heel snel aangepast. Voor de kinderen is het alleen maar voordelig gebleken.’

‘Op de speelplaats kunnen ze terug volop voetballen in de twee goals die gekocht werden door het oudercomité. En op de straat kunnen ze rustige spelletjes spelen worden zoals hinkelen of met krijt tekenen op de grond. Mogelijk gaan we hiermee dan ook door volgend schooljaar. Maar daar ga ik mij nu nog niet over uitspreken.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise