Friethuis Den Bos verhuist tijdelijk naar pop-upfrituur in afwachting van nieuwbouw

Op de Bosstraat in Sint-Katherina-Lombeek is onlangs de pop-upfrituur van Friethuis Den Bos geopend. Friturist Daan Vernaillen zocht een tijdelijke oplossing tijdens de bouw van een nieuwe frituur en zal de frietjes het komende jaar in een container bakken.

Recent sloot Friethuis Den Bos op de Nieuwbaan alvast tijdelijk de deuren. Binnenkort wordt het volledige gebouw gesloopt en zal er een nieuwe frituur verrijzen. Maar in afwachting daarvan zocht friturist Daan Vernaillen (39) een oplossing om zijn vele klanten te kunnen blijven bedienen. En die oplossing vond hij enkele honderden meters verderop in de vorm van een pop-upfrituur op een perceel aan de Bosstraat 138.

“De huidige frituur begon stilaan te klein te worden en ook de friteuse had na vijftien jaar haar beste tijd gehad. Het was ook een oud gebouw dus het was beter om meteen een complete nieuwbouw te zetten dan om te renoveren”, vertelt Daan die de frituur samen met zijn vrouw Vanessa De Roeck uitbaat en daarbij ook regelmatig hulp krijgt van zijn moeder. In zijn nieuwe frituur zal Daan beschikken over een compleet nieuwe wacht- en werkruimte beneden, op de eerste verdieping komen 26 zitplaatsen en een sanitaire ruimte.

Maar op die nieuwe frituur is het nog ongeveer een jaar wachten en dus zocht Daan tijdelijk een oplossing. “We dachten meteen aan een pop-upfrituur en na een oproep op Facebook kwam ik op dit perceel in de Bosstraat terecht. Gedurende de bouw kunnen de klanten hier terecht voor een frietje. De service blijft dezelfde: ze kunnen hun bestelling ter plaatse afhalen of opeten, maar ook online bestellen en leveringen blijven mogelijk.”

Zondagavond was er dus de laatste shift in de oude frituur, woensdagavond gaat de pop-up al open. “We hebben twee dagen alles op alles gezet. Het was een hele verhuis. Zo werden de frigo’s, diepvriezen en koeltoog meegenomen uit de oude frituur. Ondertussen is alles uitgebreid getest en zijn we klaar om hier te openen”, zegt Daan.

De trouwe klanten zullen dus amper een verschil merken, of toch wel? “De tijdelijke friteuse hier is wel beter dan de vorige. Dat moet de capaciteit verhogen en zorgen dat we sneller kunnen werken. De frietjes zouden dus beter moeten smaken”, lacht Daan. Eens de nieuwe frituur klaar is, zal de capaciteit zelfs maal drie kunnen gaan. “En dat is ook nodig”, zegt de ervaren friturist. “We bestaan dit jaar twintig jaar en destijds was er van online bestellen nog geen sprake. Nu hebben we hierdoor heel wat extra klanten, tot in Liedekerke en Affligem. Op de drukste momenten moeten we redelijk veel bakken en in de oude zaak konden we niet altijd volgen. Dat zal hier in de pop-up en later in de nieuwe zaak veel beter lukken.”

Friethuis Den Bos is voortaan te vinden in de pop-upcontainers aan de Bosstraat 138 in Ternat. Alle dagen open, behalve op maandag.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland