Auto verliest controle en eindigt tegen het huis van onthaalmoeder in Ternat

Een auto met vier inzittenden is woensdag 22 november om één uur ’s nachts in de Essenestraat in Ternat tegen een verlichtingspaal gebotst en verder tegen het huis tot stilstand gekomen. Drie van de inzittenden verkeerden in kritieke toestand, al zijn twee gewonden intussen buiten levensgevaar. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de brandweer moest een deur van de wagen openknippen om een passagier op de achterbank uit het wrak te helpen. De chauffeur legde een negatieve adem- en speekseltest af. 

Het gebouw raakte niet zwaar beschadigd. Kinderopvang ‘t Warm Nestje van onthaalouder Petra Camermans (38) bleef woensdag gesloten. 

De buurvrouw van Petra en haar vriend Tony Van De Gucht (39) werd wakker van de slag en heeft het koppel om kwart voor één ’s nachts wakker gebeld. Zelf hadden ze niks gehoord omdat hun slaapkamer aan de andere kant van de woning ligt. 

Het is niet de eerste keer dat auto’s tegen een paal of gevel rijden in die straat. Zowel Van De Gucht als de overbuur vertellen dat dit ongeval niet het eerste is. “In onze gevel werd al zeven of acht keer gereden. Eén keer lag mijn vrouw bedolven onder de bakstenen. Ze rijden hier veel te snel. De Essenestraat wordt vaak gebruik als sluipweg voor de E40. Het is hier als het ware een duivelshoek”.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland