Gemeente Ternat ontwikkelde ondersteuningsbeleid voor onthaalouders.

Ternat telt verschillende onthaalouders die met veel liefde opvang voorzien voor de allerkleinsten. In samenwerking met het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) en Huis van het Kind, ontwikkelde Lokaal bestuur Ternat een ondersteuningsbeleid voor onthaalouders.

“Onthaalouders vangen elke dag baby’s en peutertjes op in een warme omgeving. Ze ondersteunen hen bij het spelenderwijs aangaan van uitdagingen en bij het onderzoeken en ontdekken van zichzelf en de omgeving. Onthaalouders zijn onmisbaar voor vele gezinnen. We kunnen als lokaal bestuur onze onthaalouders nooit genoeg bedanken. Met het nieuwe beleid trachten we onze dankbaarheid en waardering te tonen voor alle onthaalouders in Ternat.” aldus Sven De Paepe – schepen voor kinderopvang.

Ondersteuning

Het ondersteuningsbeleid voorziet voor alle onthaalouders in Ternat jaarlijks een financiële en materiele ondersteuning. De materiële ondersteuning is in de vorm van vuilniszakken. Onthaalouders krijgen daarnaast ook een gratis lidmaatschap in de bibliotheek. “Hiermee willen we baby’s en peuters al vroeg laten kennismaken met boekjes, want samen in boekjes kijken, verhalen verzinnen, liedjes zingen of versjes vertellen, het kan ook met de allerkleinsten.” zegt Sven De Paepe.

Ontmoetingsmoment

In haar nieuwe beleid voorziet Ternat jaarlijks een netwerk- en ontmoetingsmoment voor onthaalouders en krijgen onthaalouders persoonlijke uitnodigingen voor gratis opvoeding gerelateerde infoavonden. “Uiteraard willen we onze onthaalouders ook letterlijk in de bloemetjes zetten en ontvangen ze jaarlijks ter gelegenheid van ‘week van de kinderopvang’ een fijne attentie.” sluit Sven De Paepe af.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland