Jonas Van Vaerenbergh verlaat N-VA voor het Vlaams Belang.

Gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh verlaat de N-VA en sluit zich aan bij het Vlaams Belang. Naar eigen zeggen kan Van Vaerenbergh zich alsmaar minder vinden in de nationale standpunten van zijn voormalige partij. ā€œDe stap naar het Vlaams Belang is een logische keuzeā€, klinkt het. ā€œDe zogenaamde kracht van verandering bleek vooral de kracht van ontgoochelingā€.

Als jongste raadslid ooit betrad Van Vaerenbergh in 2013 de gemeenteraad voor de N-VA-afdeling van Affligem. Na tien jaar engagement beslist Van Vaerenbergh de stap te maken naar het Vlaams Belang. Hij benadrukt dat zijn beslissing niet ingegeven is door lokale strubbelingen. ā€œDe voorbije jaren heb ik goed en fijn samengewerkt met de andere bestuursleden en raadsleden. Ik wil hen dan ook bedanken voor de voorbije jaren.ā€

De komende maanden zal Van Vaerenbergh zich focussen op het verder uitbouwen van een Vlaams Belang-afdeling in Affligem. ā€œDe ambitie is om met een sterke lijst mee te doen aan de lokale verkiezingen in 2024ā€. Naar verluidt heeft hij al enkele sterke figuren in peto.

Topartikels editie Ninove-Dender