Annabel (7) werd voor één dag dierenverzorgster in Pairi Daiza dankzij LEGO

Begin september nam Annabel deel aan de bouwnamiddag van LEGO die georganiseerd werd in het teken van de Get ready for Girls campagne. Met de campagne probeert LEGO Groep aan de wereld te laten zien dat meisjes klaar zijn om de wereld te veroveren. De campagne gaat uit van de filosofie dat meer vrouwen in de wereld van bijvoorbeeld design, ontwerp en wetenschap kunnen zorgen voor een meer inclusieve wereld. Annabel mocht die middag samen met de Master Model Builder van het LEGO Discovery Centre haar droomjob bouwen in LEGO stenen. Op 45 minuten bouwde Annabel een complete zoo na. Ze werd uit 35 meisjes gekozen als winnares waardoor ze haar droomberoep écht mocht gaan uitvoeren. Ze mocht daarom een halve dag meedraaien in Pairi Daiza. Annabel had die dag een pedagogische studiedag, dus hét ideale moment om haar een onvergetelijke dag te laten beleven.

Achter de schermen

Annabel haar grote droom is om dierenverzorger te worden in Pairi Daiza. Ze is zot van olifanten, giraffen, pinguins en flamingo’s. In Pairi Daiza mocht ze de giraffen verrijking maken, rode panda’s eten geven en ringstaartmaki’s verzorgen. “Bij de giraffen mocht ze de verzorgers helpen bij het klaarmaken van het eten”, klinkt het bij haar mama. “Ze stak groenten en fruit in bakjes die later via een zelfgemaakte constructie omhoog werden gehangen. Daarnaast vulde ze het hooi aan en gaf ze ook korrels die de vele bladeren vervangen die een giraf normaal eet. Ze kreeg de kans om heel wat vragen te stellen en polste zelfs naar hoe je kan starten als dierenverzorger in Pairi Daiza.”

Ook bij de rode panda’s mocht ze de verzorgers helpen om de dieren te voorzien van eten. Omdat ze haar met alle taken van een verzorger wilden laten kennismaken moest Annabel ook helpen bij het opruimen van de uitwerpselen. Bij de ringstaartmaki’s hielp ze de verzorger bij het snijden van de wortels alvorens de dieren eten te geven. “Dat bleek minder voor Annabel weggelegd”, vertelt een verzorgster nog. “De ringstaartmaki’s komen namelijk op je schouder of in je nek zitten wanneer je ze eten geeft. Dit in combinatie met het zien van hun kleine tandjes bezorgde Annabel een beetje schrik. Ze was wel een flinke stoere meid want probeerde in eerste instantie dichter bij de dieren te komen.”

Na afloop van haar bezoekjes achter de schermen heeft ze nog samen met haar ouders genoten van de rest van het park. Annabel heeft namelijk een abonnement op Pairi Daiza.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland