Rock Ternat keert deze zomer op 27 en 28 augustus terug.

Wat er kan in de zomer van 2021 is nog erg onduidelijk, maar toch wil Rock Ternat er deze zomer opnieuw staan. Een ijzersterk regionaal muziekfestival keert terug en dat, op het einde van de zomer: 27 en 28 augustus. Het vernieuwde festival keert terug naar de locatie waar het allemaal begon: het sportcentrum van Ternat. Rock Ternat wil iets zijn om naar uit te kijken: voor het publiek, de muzieksector, en voor ieder die zin heeft om iets in beweging te brengen. Rock Ternat is een regionaal muziekfestival en telt 22 edities. In de topjaren bracht het festival zo’n 11.000 bezoekers op de been en kon het klinkende Belgische en internationale artiesten ontvangen zoals Arsenal, Stromae, The Blackbox Revelation, Hooverphonic, De Jeugd van Tegenwoordig, The Pretenders, Sisters of Mercy, Kelis, Audio Bullys, Lamb, Therapy? … In 2013 deed de organisatie de boeken toe, maar het vuur is nooit echt weggegaan.Het verplicht thuis zitten, elkaar enkel via het scherm kunnen zien en geen vooruitzicht naar feesten of live muziek, voelde voor een aantal van de toenmalige organisatoren te beklemmend aan. En dus ontstond tijdens de tweede lockdown – tussen digitale pot en pint – het idee om opnieuw samen ‘iets’ te doen deze zomer. Joachim Van Mulders is de man achter het initiatief. “Tijdens de vele covid-wandelingen plan ik projectjes in mijn hoofd. Ik dagdroomde van 2 dingen: nog eens joelende festivalgangers samenbrengen, en met onze organiserende groep vrienden opnieuw – al werkend – plezier maken. Onze band was door de coronamaatregelen wat verzwakt, maar intussen delen zo’n 40 vrijwilligers dezelfde droom.” Rock Ternat gelooft sterk in lokale talenten en initiatieven. Rock Ternat gaat daarom actief op zoek naar samenwerking in duurzame partnerschappen. En hierbij rekenen ze op éénieder die dat gevoel met Rock Ternat deelt. Rock Ternat start helemaal opnieuw op van 0, dus als we iets willen doen deze zomer hebben we de hulp van velen nodig. Met de steun van 50 euro word je vriend van Rock Ternat en krijg je enkele leuke voordelen. Zo help je lokaal meebouwen aan een vernieuwd festival. Meer info over de KROWDFUNDING vind je op de website www.rockternat.be.

Topartikels bij Goeiedag.be