Meise start met digitaal netwerk om je buurt beter te leren kennen

Gemeente Meise schakelt Hoplr in, het sociale netwerk om je buurt beter te leren kennen. Hoplr onderscheidt zich van de sociale mediaplatformen die we al kennen door zijn specifiek doel: buren met elkaar verbinden, ook offline.

Zeker in tijden van corona is er eenzaamheid en isolement. We kunnen dan wel wereldwijd mensen bereiken via het internet, maar een gevoel van samenhang in onze eigen buurt ontbreekt soms. Via Hoplr kunnen buren elkaar ondersteunen op veel verschillende manieren.

”Met Hoplr willen we de Meisenaar een stem geven”, zegt schepen voor Communicatie Erwin De Clerck (PRO). “Een stem om hulp te vragen of hulp aan te bieden en om in buurten samen oplossingen te vinden voor lokale problemen. Maar ook een stem om als buurt gemakkelijker met het bestuur te communiceren.”

Het platform wordt goed opgevolgd door de medewerkers van Hoplr, zodat het een positief en respectvol medium blijft. Elke inwoner heeft enkel toegang tot hun eigen buurt en de privacy per wijk is gegarandeerd. Gemeente Meise werd opgedeeld in negen buurten op basis van het aantal gezinnen en de natuurlijke buurtvorming. Elke buurt telt telkens minstens 1.000 inwoners.

Gemeente en OCMW Meise hebben een eigen account op het platform waarmee ze met elke buurt kunnen communiceren. Zo belanden berichten over een afgesloten straat of een afvalophaling die niet zo vlot verliep rechtstreeks in de broekzak van de inwoner. Zijn er plannen voor een nieuw speelterrein in de buurt? Dan kunnen inwoners ideeën meegeven voor de inrichting hiervan via een aantal vragen.

Uiteraard heeft zo’n sociaal netwerk pas zin als er genoeg leden zijn. Iedere Meisenaar krijgt een brief van Hoplr in de bus met een persoonlijke aanmeldcode voor hun buurt. Aanmelden is heel eenvoudig en gratis via www.hoplr.be of de mobiele app.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise