Expo Kunst in de Troost krijgt digitale 21ste editie

De 21ste editie van kunsttentoonstelling ‘Kunst in de Troost’ – die normaal plaatsvindt tijdens de Troostkermis in de basiliek – komt met een online alternatief.

Door de beperkende coronamaatregelen kan het event ook dit jaar niet doorgaan. De organisatoren blijven echter niet bij de pakken zitten. De tentoonstelling is dan ook het belangrijkste initiatief van de Vriendenkring van de Troost om fondsen te werven en om de Troost van Vilvoorde meer bekendheid te geven.

“Vandaar dat we de koppen bij elkaar gestoken hebben en een online alternatief bedacht hebben met medewerking van een enthousiaste ploeg”, zegt Eric Meyvis, voorzitter van de Vriendenkring van de Troost. “Iedereen kan via internet genieten van wat ditmaal een 16-tal kunstenaars te bieden hebben. Belangstellenden die zich één of meerdere werken wensen aan te schaffen kunnen op afspraak deze werken bezichtigen in de conventsgebouwen mits te voldoen aan strikte coronamaatregelen. Hiermee bieden we in Vilvoorde niet enkel de mogelijkheid tot een ware cultuurbeleving in deze moeilijke tijden, maar kunnen we ook de zusters karmelietessen verder ondersteunen bij de restauratie van de basiliek en de conventsgebouwen.”

De meewerkende kunstenaars zijn: Bonnaerens Ingrid, Daems Katleen, De Winter Mien, Ganseman Yannick, Huyghe Dirk, Lintvelt Tina, Luts Luk, Méan Francis, Menten Roland, Minnebo Hubert, Paulus Marie, Smeets Bart, Verheyden Rita, Versluys Jehan, Xurxo Duran.

De tentoonstelling ging online op vrijdag 26 maart en blijft ‘open’ tot maandag 26 april. Bezoek op afspraak is mogelijk voor kopers van 14 tot 18 uur op 16-18 april en 23-25 april. Toegang (ook voor afspraken) via http://www.kunstindetroost.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise