48.000 euro boete voor uitbaters nachtwinkel.

Twee uitbaters van een nachtwinkel zijn samen bij verstek veroordeeld tot 48.000 euro’s aan boetes. Ze stelden illegalen te werk. Het proces kwam er na intensief onderzoek door verschillende diensten.

4.800 euro voor de eerste en 19.200 euro voor de tweede nachtwinkel, beiden met de helft uitstel. Deze boetes werden door de correctionele rechtbank uitgesproken voor twee uitbaters van een nachtwinkel. De BVBA waarin ze zich verenigden moet bovendien 24.000 euro ophoesten. De zaak is gevestigd in één van de gemeenten van de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke), waar precies werd niet vrijgegeven. Het duo werd officieel veroordeeld voor het tewerkstellen van buitenlandse werkkrachten zonder verblijfsvergunning, niet-aanmelding van indiensttreding en uitdiensttreding van werknemers in de DIMONA-databank van de Rijksdienst Sociale Zekerheid en niet-naleving van specifieke bepalingen in het sociaal strafwetboek. Het bestrijden van fraude zoals zwartwerk en illegale tewerkstelling zijn prioriteiten binnen het beleidsplan van de politiezone TARL. (afbeelding bij het artikel is illustratief)

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland