Fietsbieb Ternat opent dit weekend de deuren

Nadat de officiële opening eerder was uitgesteld door corona, opent de Fietsbieb van Ternat op zaterdag 27 februari de deuren. Kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen er terecht om een fiets te huren voor 20 euro per jaar.

In de Fietsbieb kan je tweedehandsfietsen lenen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Je mag één jaar lang een kinderfiets gebruiken voor 20 euro fietsgeld en 20 euro waarborg. Met het initiatief wil Ternat inwoners de kans geven om hun kinderen te laten fietsen zonder daar veel geld te moeten aan uitgeven. “Een degelijke fiets is niet goedkoop, maar een kind groeit daar ook snel uit”, zegt schepen van mobiliteit Gunter Desmet. “Via de Fietsbieb kunnen ouders een fiets op maat huren en die een jaar later inwisselen voor een groter exemplaar. We maken fietsen zo ook toegankelijker voor wie de financiële middelen niet heeft om telkens een nieuwe fiets te kopen. En bovendien vermijden we dat oude fietsen bij het vuilnis worden gezet: we geven de fietsen een nieuw leven.”

De Fietsbieb is gevestigd in het oude gemeentehuis en is elke laatste zaterdag van de maand open van 10u tot 12u. Door Corona werken ze voorlopig op afspraak enkel op afspraak. Tijdens de uitleenperiode zijn gebruikers zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en kleine reparaties. Wie zelf een fiets wil schenken kan contact opnemen via ternat@fietsbieb.be. Schenkers krijgen in ruil een jaar gratis lidmaatschap. Ook vrijwilligers mogen zich nog steeds melden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland