The Masked Teacher in GBS De Kiem Wambeek

Na de herfstvakantie zijn de leerkrachten in Gemeentelijke Basisschool De Kiem in Wambeek (Ternat) gestart met¬†‘The Masked Teacher’. Gedurende vijf weken gingen¬†negen fictieve personages (gespeeld door de leerkrachten) de strijd met elkaar aan tijdens onze wekelijks live battle op school. De leerlingen konden stemmen welke personages zij graag willen terugzien in de volgende ronde.¬†

Vrijdag 18¬†december ging de grote finale door met de drie kandidaten die door de leerlingen naar de finale werden gestemd. “The Masked Teacher was een geweldig succes op onze school”, vertelt Maarten Roesems, turnleerkracht¬†van basisschool GBS De Kiem. “Leerlingen, ouders en zelfs grootouders spraken elkaar √©n leerkrachten aan in hun zoektocht welke juf of meester er onder de¬† kostuums zouden kunnen zitten. Elke week werd er een aflevering online geplaatst en de battles zijn waren volgen via livestream zodat ook leerlingen in quarantaine¬†mee kunnen volgen.”¬†

Er deden heel wat karakters mee aan The Masked Teacher. Zo vonden we er onder meer Sjeik, Snoepje, Vos, Haai, Bunny, Alpaca, Smurf (smurf en smurfin), Luigi en Fox. Het winnende personage werd uiteindelijk de stoere Fox. Hij wordt vanaf januari de mascotte van het project in de school rond sociale vaardigheden. Samen met de leerlingen gaan ze een heel jaar werken rond sociale vaardigheden en welbevinden op school zodat alle leerlingen zich op de school goed voelen in hun vel.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland