OLV Ziekenhuis past bezoekregeling aan

Het aantal patiënten dat met Covid-19 is opgenomen in het OLV Ziekenhuis, raakt niet onder de drempel van dertig. Met de heropening van de scholen en de terugkeer na de eindejaarsvakantie anticipeert het OLV Ziekenhuis ook op een mogelijk nieuwe stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus. Daarom werd beslist om de huidige bezoekregeling vanaf donderdag 7 januari aan te scherpen.

“Aan ambulante patiënten die louter voor een raadpleging of een onderzoek langskomen wordt aangeraden om alleen te komen. Enkel als dat niet mogelijk is, mag een vaste begeleider meekomen. Patienten die minder dan drie nachten gehospitaliseerd zijn, mogen geen bezoek ontvangen. Wie drie of meer nachten gehospitaliseerd is, mag één vaste bezoeker laten langskomen en dat voor maximaal een halfuur tussen 18 en 19 uur”, legt woordvoerder Chris Van Raemdonck de nieuwe regels toe.

Al zijn er uiteraard wel enkele uitzonderingen op deze nieuwe algemene regels voor palliatieve zorg, psychiatrie, pediatrie, gynaecologie en de materniteit. Meer details zijn verkrijgbaar bij de betrokken dienst of op de website van het OLV.

Topartikels bij Goeiedag.be