Einde coronagolf in WZC De Oase

Na meer dan twee maand komt er een einde aan de corona verwikkelingen op de zorgcampus van welzijnsvereniging OPcura. Op zaterdag 24 oktober startte een uitbraak van het covid virus waarna 2 op 3 bewoners besmet raakten. In het totaal werden 56 bewoners besmet. Uiteindelijk overleden 14 bewoners van De Oase en één bewoner van serviceflats De Vlindertuin (7 besmettingen). Ook 31 personeelsleden, 2 vrijwilligers en 2 studenten raakten besmet.

Ondertussen is de OPcura campus coronavrij. Bij een laatste test werd iedereen negatief bevonden. Sinds 7 december werden 12 nieuwe bewoners opgenomen. Dat maakt dat er nog acht kamers vrij zijn. Vier kamers worden in reserve gehouden voor het geval er opnieuw besmettingen zouden opduiken.

Op maandag 4 januari werd het dagverzorgingscentrum ’t Zonnedal weer geopend. Voorlopig zijn nog geen externen toegelaten in het sociaal restaurant. Bezoek aan de bewoners van De Oase is mogelijk onder strikte voorwaarden.

Het is nu wachten op het vaccinatieprogramma van de Vlaamse Overheid. Welzijnsvereniging OPcura heeft een halftijdse, tijdelijke psychotheratpeute aangenomen om bewoners, familieleden en personeel te ondersteunen. Binnenkort wordt ook een herdenkingsmoment voor de overleden bewoners georganiseerd.

Voor gisteren meldt de corona facts van de VUB dat het aantal besmettingen in Opwijk is teruggelopen tot 1.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk