Boerenmarkt Sint-Katherina-Lombeek gaat terug van start

In Sint-Katherina-Lombeek wordt de wekelijkse Boerenmarkt vanaf dinsdag 12 mei weer opgestart. Mensen kunnen er van 14 tot 18 uur terecht bij het kippenkraam, de slager, de groenteboer en de bakker. Indien alles vlot verloopt, bekijkt het gemeentebestuur of ook de wekelijkse markt in Ternat opnieuw kan opgestart worden.

De beslissing om de Boerenmarkt op het Kerkplein in Lombeek weer op te starten, kwam er nadat enkele schepenen veel vraag kregen naar de markt. “We kregen steeds meer van mensen te horen dat er echt wel vraag was naar de wekelijkse markt”, zegt schepen van feestelijkheden en kermissen Christiane Servranckx. “Daarom hebben we besloten om de Boerenmarkt alvast weer op te starten. Het gaat namelijk om een markt met weinig risico want er staan maar vier kramen. We houden zoveel mogelijk rekening met de veiligheidsvoorschriften.”

Er wordt alvast niets aan het toeval overgelaten om alles in goede banen te leiden. “We plaatsen de kramen ver genoeg uit elkaar en we zetten nadarhekken met rood-witte linten, zodat de mensen duidelijk onthouden dat ze afstand moeten houden”, zegt marktleider Jan Van Onsem.

Indien de Boerenmarkt in Lombeek veilig verloopt en alles vlot gaat, bekijkt het schepencollege of ook de wekelijkse donderdagmarkt in Ternat opnieuw kan opstarten. “Het is voorlopig echter nog vroeg om daar al een beslissing in te nemen, maar er komt toch stilaan licht aan het einde van de tunnel”, zegt schepen Servranckx.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland