Bring it to the People

Opgelet: deze activiteit is door de sluiting van De Ploter in het kader van de corona-maatregelen afgelast

In cc De Ploter speelt op zondag 22 maart ‘Bring it to the People’, een documentaire over het internationaal beroemde Brussels Jazz Orchestra. Regisseur van dienst is Wambekenaar Guy Fellemans.

Ruim 25 jaar geleden, in een kleine jazzclub in Brussel, ontstond het idee voor een orkest dat ondertussen behoort tot de wereldtop: het Brussels Jazz Orchestra. Met internationaal gelauwerde projecten als The Artist, samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi en Maria Schneider maar ook verrassende partners als de De Frivole Framboos, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en nieuw publiek aan te spreken. Samenwerkingen met DJ Grazzhoppa en rapper Zed moeten een volgende generatie warm maken voor jazz.

De BJO bestaat uit topmuzikanten die samen zorgen voor de unieke sound van het orkest. De verrassende artistieke keuzes van het BJO zorgen soms voor spanningen binnen de groep. Maar ook de constante zoektocht naar dat perfecte samenspel dat enkel bereikt wordt wanneer elke muzikant op dezelfde lijn zit.

‘Bring it to the People: the Film about the Brussels Jazz Orchestra’ geeft een unieke en intieme inkijk in de werking van het wereldbefaamde jazzorkest. De documentaire werd ingeblikt door Guy Fellemans uit Wambeek.

De film wordt uitgezonden in samenwerking met de Ternatse afdeling van de academie August De Boeck en speelt in cc De Ploter op zondag 22 maart om 15 uur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland