De Kiem ruimt zwerfvuil

Vorige week ruimden de kinderen van het vierde leerjaar van GBS De Kiem Lombeek enkele straten in de schoolomgeving op. Tijdens een wandeling langs o.m. de Nieuwbaan, de Bosstraat, de Spoorwegbaan, de Dahlialaan, de Affligemstraat… werden meer dan tien vuilniszakken gevuld met allerlei afval.

LOMBEEK De KIem 2In de ‘top-3’ stonden drankblikjes, sigarettenpeuken en verpakkingsmateriaal, maar in die vuilniszakken kwamen ook heel wat voorwerpen van plastiek of kunststof, kauwgum en zelfs auto-onderdelen terecht.

De actie was het gevolg van een brainstorm in de klas, waarin de leerlingen op zoek gingen naar een ‘engagement voor de schoolomgeving’ en gebeurde in samenwerking met de milieudienst van Ternat. Die zorgde voor wat extra duiding, handschoenen, afvalgrijpers en het ophalen van het verzamelde afval.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland