Verspecht en Beunckens trekken PRO lijsten

Joris Verspecht uit Merchtem, trekt de lijst van PRO  voor de Vlaamse parlement. Erik Beunckens uit Asse staat op de tweede plaats voor het federaal parlement. Burgerlobby PRO had een paar weken geleden al aangekondigd deel te zullen nemen aan de nationale verkiezingen. Ze hebben nu ook al hun spitskandidaten voorgesteld.

De lijst voor het Vlaamse parlement wordt getrokken door Joris Verspecht (38) leraar in Opwijk, deeltijds zelfstandige en oprichter van de burgerlobby PRO. Hij stapte in 2018 uit de CD&V om met PRO meteen zeven zetels in de Merchtemse gemeenteraad te halen. PRO belandde er echter in de oppositie.

Tweede op de Vlaamse lijst is Sofie Lapière uit Kortenberg. Sofie is communicatiespecialist en wil zich inzetten voor klimaatbeleid, Brussel en de Vlaamse rand, onderwijs, welzijn, volksgezondheid en gezin.

De lijst voor het federale parlement wordt getrokken door Leen Servranckx uit Galmaarden. Zijs is licentiaat in de rechtswetenschappen en de criminologie en afgevardigde-bestuurder bij ACV. Politiek is zij actief bij Gemeentebelangen Galmaarden.

Erik Beunckens (57) is al jaren actief in de politiek bij de lijst Zellik-Relegem. Sinds 2013 is hij gemeenteraadslid. Hij is afgevaardigde-beheerder van FedCaf, de fedratie van Belgische cafés. Met PRO wil hij ‘de politiek terug naar de burger brengen’ en wegen op de politieke besluitvorming.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk