Negende Midwinter Lombeek kiest nieuw goed doel

Zaterdag 3 februari staat de negende editie van MidWinter Lombeek op het programma. Deze keer werd er voor een nieuw goed doel gekozen: G-sport.

Het winters dorpsfeest is ondertussen een klassieker geworden onder de vele fijne organisaties in Ternat. Het centrum van Sint-Katherina-Lombeek wordt voor één dag omgebouwd tot een feestterrein voor jong en oud. Senioren komen in de polyvalente zaal van cc De Ploter aan hun trekken op de dansnamiddag met lekkers. In en rond diezelfde locatie worden de jongsten verwacht voor een beleef- en doeparcours rond het thema “midwinter door de eeuwen heen”.

Op het kerkplein staat het grote podium waar heel wat te gebeuren staat. Lokale bands met eigen muziek of covers, stevige rock van een tribute band en de gekende afsluitende DJ-sets zorgen voor een festivalgevoel. De verrassende beatboxer tussendoor, zorgt voor verbazend extraatje.

In de grote tent gaat het er iets rustiger aan toe, alhoewel ook hier een mooie affiche voor de nodige sfeer zal zorgen. Ook culinair komt iedereen aan zijn trekken. Een tiental eetstandjes zorgen voor elk wat wils en dit jaar heeft MidWinter zelfs voor een eigen Champagne gezorgd.

Gedurende 8 jaar heeft MidWinter Lombeek een mooie bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen de ziekte van Duchenne. De tijd was rijp voor een ander goed doel. De keuze is daarbij gevallen op lokale Gsport-werking. Met de opbrengst zullen, in overleg met de gemeente, lokale sportieve projecten worden gesteund. Voorwaarde hierbij is dat deze een bijdrage leveren aan de mogelijkheden tot inclusief sporten voor mensen met een beperking. Dankzij de samenwerking met Lions Club Pajottenland, die op vrijdagavond een deel van de infrastructuur zal gebruiken, zal er alvast een mooie bijdrage geleverd kunnen worden.

Nieuw is de fanfare die MidWinter Lombeek om 17 uur op gang zal brengen: “Loemeks Meziek”. Iedereen die een instrument bespeelt is van harte welkom! Maak met vele anderen muzikanten de grootste gelegenheidsfanfare van de streek. Meedoen? Alle info en partituren op deze website: www.midwinterlombeek.be.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland