Voedselteam Ternat sterk van start

Na Dilbeek heeft nu ook Ternat sinds deze maand een Voedselteam. Deelnemers konden de voorbije week via de webshop hun eerste bestelling doorgeven, die ze op vrijdag 15 januari kunnen ophalen in De Ploter. Het Voedselteam Ternat start alvast heel sterk met in de eerste week al een bestelling voor 50 leden.

Voedselteams.be is een netwerk van lokale voedselteams en duurzame producenten. Via dit netwerk wordt duurzame streek- en seizoensvoeding direct verhandeld.

Op een infomoment vorige maand kwamen een vijftigtal geĂŻnteresseerden luisteren en ook proeven van de producten die lokale (bio)-producenten via de webwinkel aanbieden.

Bedoeling is de consumenten opnieuw te laten kennismaken met de producenten, weer volgens de seizoenen te leren eten, de producenten een eerlijke prijs te geven voor hun werk en te sparen op CO2.

Alle leveranciers worden gescreend op het gebruik van pesticiden, hormonen en bewaarmiddelen.

De meeste producenten die hun waren aanbieden in het Voedselteam Ternat doen dat ook al in het Voedselteam van Dilbeek. De leden van Dilbeek zorgden al voor een aantal recepten om met streekeigen en seizoensgebonden producten aan de slag te gaan.

De bestellingen worden steeds afgesloten op donderdag om 24 uur en kunnen worden afgehaald de week daarna op vrijdagnamiddag.

GeĂŻnteresseerden nemen contact op via voedselteamternat@gmail.com.