Gevel café Onder de Toren wordt afgewerkt

Een aannemer is in opdracht van het gemeentebestuur van Affligem gestart met het verfraaien van de gevel van Café Onder de Toren aan de Kerkstraat in Hekelgem.

De lelijke gevel was nog een overblijfsel van de afbraak van het vroegere gemeentehuis op de hoek van de Kerkstraat en de Pastorijweg twee jaar geleden.

“We willen hiermee vochtinfiltratie bij de gebuur voorkomen en het zicht van de kerkomgeving verfraaien”, zegt Guy Uyttersprot, schepen van openbare werken (N-VA).  “Eerst was het de bedoeling om deze muur pas af te werken bij het verfraaien van de dorpskern in Hekelgem.”

De werken kosten 10.000 euro en omvatten het opkuisen van de puntgevel en het plaatsen van wandpanelen tegen deze gevel. Vorig jaar legde Affligem al een grasperk en een haag aan op de site van de afgebroken gebouwen.