Volwassenen leren (alsnog) fietsen in Ternat

Acht volwassenen volgden afgelopen maand acht lessen leren fietsen onder leiding van sportleraar Jo en met fietsen van de provincie Vlaams-Brabant.

De lessen richtten zich tot volwassenen die nooit hebben leren fietsen, maar evengoed tot personen die al lang niet meer gefietst hebben of bang zijn om in het drukke verkeer te fietsen.

De deelnemers aan de Ternatse reeks bleken erg gemotiveerd om het fietsen onder de knie te krijgen.

‘De ene deed het om vanaf nu samen met de dochter te kunnen gaan fietsen op de zeedijk. De andere deed het om met de fiets naar het werk te kunnen. Nog een andere persoon volgde fietsles om eindelijk weer te durven fietsen in het drukke verkeer’, zegt Fri De Keyser, die het project begeleidde.

‘Er werden ook twee fiets-verkeerslessen aan gekoppeld. Hiervoor werd een lesgever van Open School Halle-Vilvoorde (Centrum voor Basiseducatie) ingeschakeld.’

Na enkele lessen fietstechniek op het plein voor het gemeentehuis trokken de deelnemers telkens ook de straten van Ternat in voor een korte fietstocht. De reeks werd afgerond met een fietstocht langs Ternatse paadjes en door de Ternatse velden.

Op het einde van de les kregen alle deelnemers een fietsdiploma en enkele nuttige gadgets om veilig te fietsen en zichtbaar te zijn in het verkeer.

De sport- en integratiedienst willen dit project graag in het voorjaar herhalen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via sportdienst@ternat.be of 02-582.05.01.