Natuurpunt zet groene druk op gemeentebestuur Ternat

Voorafgaand aan de gemeenteraad van dinsdag hield Natuurpunt Ternat een symbolisch protest op het Plein tegen de plannen van de gemeente om parkings in te plannen in groenzones, iets waarover we hier eerder al berichtten.

Natuurpunt vindt een parking uit den boze in het Minapark, op de hoek van de Wijmenierlaan en de Brusselstraat, want over dat parkje gaat het vooral.

Het voorstel voor een ‘groene parking’ kwam eerder van CD&V-raadslid Oliva De Vidts die in de jongste nieuwsbrief van CD&V en Volks schrijft ‘overtuigd te zijn dat Natuurpunt Ternat hier graag zijn medewerking zal aan verlenen’. Het leidde prompt tot een scherpe reactie van Natuurpunt.

De milieuvereniging vraagt voor het parkje een ‘echte opwaardering’ in de vorm van een wandelpad, eventueel fietsdoorsteek, ontmoetingsplaats en speelruimte, zodat het ‘zijn functie als groen longetje op die cruciale plaats blijvend kan vervullen’.

Natuurpunt en milieuschepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+) hadden intussen een overleg over de lijst met wensen die de vereniging eind augustus overmaakte. Voor het voorstel om een studiebureau een ‘plan van openbaar groen’ te laten opmaken belooft de schepen dit te laten opnemen in de begroting voor 2016.