Nieuw Uptop Festival mikt op alternatieve dance

Op de site van het jeugdcentrum Puls in Ternat vindt op zaterdag 20 september het eerste Uptop Festival plaats.

Het nieuwe outdoor muziekfestival wil de aandacht vestigen op alternatieve dansgenres als house, hiphop, bass, electronica, funk, soul en disco.

Uptop Festival is tegelijk het afstudeerproject van de 25-jarige Max Gadeyne uit Ternat, student muziekmanagement aan de PXL Music. Hij gaf het Uptop-concept vorm en wil het nu verder uitbouwen.

max gadeyne‘Vaak krijg je op festivals en fuiven dezelfde artiesten en muziekgenres voorgeschoteld’, zegt Gadeyne.

‘Zo groeide het idee om zelf evenementen te organiseren met ruimte voor andere muziekgenres.’

‘Omdat uitgaan niet enkel meer draait om de muziek, maar ook om het kader waarin men dit beleeft – kijk maar naar het succes van Tomorrowland, We Can Dance of de concerten in het Rivierenhof – zetten wij ook in op het creëren van een gezellige sfeer.’

Na het winnen van de wedstrijd ‘Win de Puls’, een wedstrijd die de jeugdraad van Ternat vorig jaar organiseerde, werd al snel duidelijk dat er bij de jeugd zeker een draagvlak is voor dit concept.

Dit laatste werd al bevestigd door een succesvolle eerste indoor-editie in maart.

‘Hoewel het pas de eerste editie is van het festival, staan er op de affiche gerenommeerde dj’s zoals Lefto (StuBru), Kong (Pukkelpop, I Love Techno), Poldoore (ColdBusted, Dour), Bafana & Jonas Lion (Alpha, Dimensions Festival) en W.B.Y. Equipe (22tracks, FM Brussel).

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro en zijn beschikbaar bij Eetkroeg Manu (Ternat) en Café Positief (Lennik) en online, via www.uptop.be en Facebookpagina van Uptop.

Festivalgangers die hun ticket online aanschaffen, krijgen een gratis consumptie.

UPTOP-Affiche