Kunstparcours KRASJ in het teken van reizen

KRASJ, het tweejaarlijks kunstparcours in de semipublieke ruimte van Ninove, werd op zaterdag 6 september officieel geopend. Deze tentoonstelling is nog te bezoeken tot 5 oktober elke zaterdag en zondag van 13 tot 19 uur.

Omdat Ninove geconfronteerd wordt met een uittocht van kunstenaars in de richting van de grote metropolen, staat KRASJ 2014 in het teken van ‘reizen’. Vele kunstenaars verhuizen in de zoektocht naar meer mogelijkheden, inspiratie, rust,
 om uiteindelijk soms een nomadisch bestaan te leiden. Anderen reizen dan weer ‘mentaal’ en brengen zichzelf op een bijna spirituele manier in andere oorden. Het resultaat daarvan kan heel fantasierijk zijn, compleet onwezenlijk of net heel concreet, als gevolg van een (on)zorgvuldige analyse van de wereld. Via het leven en het werk van de geselecteerde kunstenaars brengt KRASJ zowel fysieke als mentale reizen in beeld. Naast de presentatie van bestaande kunstwerken, tonen een aantal van de kunstenaars ook nieuw werk, geïnspireerd op de stedelijke context van Ninove.

Verspreid over zeven verschillende locaties (Oud Stadhuis, het vroegere postgebouw, het stadspark, de Hospitaalkerk, de Kaaischool, de Koepoort en de Vestbarm) is werk te zien van Alicia Framis (SP), Ante Timmermans (BE), Ayako Yoshimura (JP), Bart Maris (BE), Bas Jan Ader (NL), Cannelle Tanc (FR), Carl De Keyzer (BE), Carlos Caballero (CU), Christof Mascher (DE), Claude Dendauw (BE), Emmanuel Mottu (CH), Johan De Wilde (BE), Jonathan Paepens (BE), Kristof Van Gestel (BE), Liesbeth Marit (BE), Maen Florin (BE), Mark Dion (US), Moshekwa Langa (ZA), Pascale Marthine Tayou (CM), Patrick Van Caeckenbergh (BE), Paul D’Haese (BE), Paul Klee (CH), Philippe Vandenberg (BE), Sarah & Charles (BE), Tadashi Kawamata (JP), William Phlips (BE) en Yasmine Ltaief (BE).

Agenda :

  • 20 september en 4 oktober 2014 om 14 uur in Cinema Central, Lavendelstraat 25 : vertoning film ‘YURI and the frustration of our ponies’ van Liesbeth Marit.
  • 21 september 2014 van 10 tot 14 uur in de Koepoort : performatieve installatie ‘le souffleur de pause’ door Ante Timmermans
  • 21 september 2014 om 10.30 uur in het vroeger postgebouw, Bevrijdingslaan 1 : performance ‘neuringen en dender’ door Bart Maris
  • 21 september 2014 om 11 uur aan het Oud Stadhuis : performance ‘raise your flag’ door Jonathan Paepens
  • 27 september 2014 : atelier voor kinderen tussen 6 en 12 jaar door Yasmine Ltaief (max 15 deelnemers, inschrijven via dienst Cultuur)

Alle info op krasj.be 

Topartikels editie Ninove-Dender